fbpx

3 tips för hur du lyckas med digital introduktion

Många organisationer har ställt om till digitala lösningar och tekniken ger oss möjlighet till social interaktion. Tekniken ska vara en möjliggörare för innovation och utveckling med syfte att skapa nya värden och effekt. I min värld, på Induction, där vår viktigaste arbetsuppgift är att välkomna nya medarbetare till sina nya arbetsplatser, har vi alltid använt teknik som hävstång för att skapa engagerande, strukturerade och effektiva introduktionsprogram.

Genom ett varmt och strukturerat välkomnande överbryggar vi fysisk distans och ger nyanställda goda förutsättningar att lyckas som ny på jobbet. Genom vår lärplattform skapar vi möten mellan människor och strategi, struktur och bygger kultur. Visst kan tekniken underlätta, förbättra och förenkla för många organisationer, inte minst för överbelastade chefer med för lite tid över för sina nya medarbetare.

Digital onboarding ska stötta och driva social interaktion men väldigt sällan ersätta det mellanmänskliga mötet mellan mottagande chef och ny medarbetare!

Så vad krävs då för att lyckas om man vill digitalisera sin onboardingprocess?

1 Våga tänka nytt

Att endast skapa en digital checklista i ett snyggt användargränssnitt kommer knappast skapa en WOW känsla hos era nya medarbetare. Det måste finnas utrymme för interaktion, reflektion och inte minst inspiration.

2 Underlätta och stötta chefer

Jag har inte träffat någon chef som inte vill vara närvarande, coachande och en god förebild. Men tyvärr är verkligheten allt för ofta en annan, där ständiga prioriteringar och akuta åtaganden gör att tiden inte räcker till. Här kan tekniken hjälpa oss, som stöd och frigöra tid för chefer.

3 Var en smula kritisk

Sist men kanske viktigast. Risken är stor att nya medarbetare får alldeles för mycket information under sin introduktion, i tron om att det ska hjälpa dem utföra sina arbetsuppgifter så snabbt och bra som möjligt. Många företag dränker sina medarbetare i teori, e-learningar och pdf:er. Men när läste du själv senast en pdf på tio sidor?

Mitt tips är att titta igenom er onboardingprocess med nya ögon. Om det var du som var ny, vad hade tänt din gnista? Vad hade fått dig att känna engagemang och gett dig en bra start i din nya roll?

Ta hand om varandra och lycka till med det du ska göra idag och inte minst imorgon.

av David Djerf

VD
david@inductionint.com

Vill du veta mer om onboarding?

Ta gärna kontakt med oss här

Följ oss gärna på LinkedIn

Preboarding – vad är det?

av Sandra 

Känslan av att få ett nytt jobb kan vara härlig! Vissa har letat länge, för någon annan är det ett första jobb och ibland ett erbjudande som inte går att tacka nej till …

Den ultimata Onboarding Guiden med 27 tips!

av Induction

Alla företag vill ge sina nya medarbetare en drömstart men långt ifrån alla lyckas. Här är 27 tips som förbättrar er onboarding…

Hur ser onboardingen ut på svenska bolag?

av Induction

Vi har tagit pulsen på över 200 HR-avdelningar och ställt frågor om deras onboarding. Vår studie visar att 69% har en strukturerad introduktion på plats…

Vi gillar våra kunder och våra kunder gillar oss!

Vi är experter på onboarding.